Boligskat & Forskudsopgørelse 2024

Hvad betyder det for dig?

Nye oplysninger fra vurderingsstyrelsen

Vurderingsstyrelsen har den 14.11.23. udvidet Vurderingsportalen.dk med oplysninger om forskudsopgørelsen for 2024.

Det gør de fordi, forskudsopgørelsen samtidig forventes udsendt, og dermed rykker grundskylden, evt. skatterabat og indefrysningsordning ind i forskudsopgørelsen.

Hvad ændrer sig for dig?

Ejendomsværdiskatten vil fortsat blive opkrævet via forskuds- og årsopgørelsen. Det adskiller sig i udgangspunktet ikke fra tidligere.

Grundskylden (ejendomsskatten) bliver i 2024 og frem opkrævet via forskuds- og årsopgørelsen. Dermed stiger din beskatning principielt i forskudsopgørelsen, men du skal være opmærksom på, at grundskylden samtidig forsvinder fra ejendomsskattebilletten.

De øvrige poster, der tidligere blev opkrævet af kommunerne via ejendomsskattebilletten, overgår til at blive opkrævet på en ”Ejendomsbidragsbillet” efter tilsvarende model.
Eventuel skatterabat vil kunne ses, når du trækker din forskudsopgørelse ud som samlet pdf. Det er væsentligt at være opmærksom på, at der fortsat alene er tale om foreløbig beregnet skatterabat, idet denne er beregnet på foreløbige grundlag.
Indefrysningsordningen er et nyt element i forskudsopgørelsen.

Lån optaget i den midlertidige indefrysningsordning for grundskyld ligger fortsat hos kommunerne, og bliver først senere overført til staten og dermed forskudsopgørelsen.

Brug for hjælp til dit boligkøb?

Står du for at skulle købe ny bolig, og har du spørgsmål til de nye regler, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 48 48 48 88.

Ring til os

48 48 48 88

Kom godt i gang

Vi fører dig trygt og sikkert gennem alle købets faser – fra boligsøgning til nøgleoverdragelse. Tag gerne fat i os så tidligt som muligt.

© 2023 Forland & Kruse Boligkøberrådgivning ApS – Alle rettigheder forbeholdes – CVR nr. 43961861