Din garanti for ERFARING & TRYGHED

Købermægler

Hvorfor bruge en købermægler?

Et boligkøb er måske den største investering, du foretager dig i dit liv. Det har kæmpe indflydelse på din dagligdag og din privatøkonomi – på den korte såvel som lange bane. Det er også en kompleks størrelse, som kræver indsigt i jura, økonomi og byggetekniske forhold, og det er selvsagt noget, de færreste købere selv ligger inde med.

Hvor sælger er godt dækket ind via sin ejendomsmægler, står du som køber langt mere på egne ben. Derfor findes der købermæglere som os. Fagfolk, som varetager dine interesserer og hjælper dig godt på plads i den rette bolig til den rette pris. Som afdækker dine risici, og som rådgiver dig om alt det, du ikke har forudsætningerne for at vide.

Vi er til for at give dig en tryg bolighandel til den bedst mulige pris, og vi vil gerne involveres tidligst muligt i processen. Så har vi nemlig mulighed for at finde dig den mest fordelagtige handel.
Brug Forland & Kruse, når du køber bolig – vi skal nok få dig godt hjem.

Henning Forland og Hans Jørgen Kruse

Ring til os

48 48 48 88

Vi hjælper dig med at finde den rette bolig

Vores services starter, når din boligdrøm er seriøs nok til at tage fat på os. Vi hjælper nemlig gerne allerede i denne fase med at gennemsøge markedet efter de boliger, der matcher dine kriterier. Det er altid dine behov, dine ønsker og naturligvis din økonomi, vi tager vores afsæt i.

Vi starter med at gennemgå jeres krav og ønsker, og vi skelner mellem de to. Need to have og nice to have. Størrelse, beliggenhed og grundplan byder typisk alle på ufravigelige krav og mere eller mindre dybfølte ønsker. Endelig taler vi budget, og allerede her kan vi sagtens finde på at udfordre kolonnerne med krav og ønsker.

Herfra går vi ud og afsøger markedet for boliger, der kunne blive dit næste hjem. Vi finder offentligt tilgængelige boliger, og vi efterspørger skuffesalgene hos de forskellige mæglere. Det er naturligvis alt sammen noget, du også kan selv, og det er da heller ikke hér, at vores største værdi ligger.

Men vi sparer dig for tid, vi finder boliger, du måske ville have overset, og vi sparer dig for en masse forgæves forelskelser i huse, du aldrig lander i. Vi får måske åbnet dine øjne i forhold til nogle områder eller boligtyper, du ellers ville have styret uden om.

børnefamilie på boligjagt leger
Nøgleoverdragelse ved boligkøb

Vi hjælper dig uden om faldgruberne

Når du eller vi har fundet den bolig, du tænker kunne være den rigtige, sætter vi ind med en god portion rettidig omhu. Vi gennemgår alle boligens dokumenter, vi forholder os til dem, og vi oversætter deres betydning for dig.

Det kan naturligvis være de oplagte dokumenter som energi-, el- og tilstandsrapporter, som vi gennemgår med vores faglige briller – men det er i høj grad også juridiske dokumenter og tinglysninger. Endelig kigger vi lokalplaner og lignende for at afdække potentielle risici for din investering – som en bolighandel også ret beset er.

Vi tager også gerne med dig på fremvisning, hvor vi får øje på farer og får stillet de rette spørgsmål. Det kan nemlig være svært at bevare overblikket, når du skal forholde dig til indretning og forestille dig den tilværelse, boligen skal rumme.

Selvom vi naturligvis mener, at en købermægler skaber værdi gennem alle boligkøbets faser, er det alligevel denne, der er klart mest kritisk. Det er nogle ekstremt store omkostninger, du kan styre uden om med den rette rådgiver i dit ringhjørne, og det er virkelig her, at du bør alliere dig med fagfolk – og naturligvis gerne os.

Vi er medlem af DE, Dansk Ejendomsmæglerforening, og det er dels et kvalitetsstempel og dels en ekstra sikkerhed for dig, for vi er omfattet af solid ansvarsforsikring, skulle der opstå noget uforudset. Husk i øvrigt aldrig at underskrive en købsaftale uden forbehold for bank, advokat eller rådgiver. De få ord kan få stor betydning for din privatøkonomi, for det koster én procent af købsprisen af annullere handlen uden forbeholdet.

Vi hjælper dig med at finde den rette pris

Prissætning af boliger er en underlig disciplin, og der er sjældent et klart facit. Det handler om sælgers forventninger, forventet efterspørgsel, hus og tilstand og naturligvis beliggenhed. Plus rentesituation og andre udefrakommende faktorer. Derfor vil forskellige ejendomsmæglere også komme frem til forskellige beløb, når de byder ind på salget.

Med vores baggrund har vi gode forudsætninger for at gennemskue prissætningen, og ofte tør vi også godt motivfortolke prissætningen; om det er et optimistisk snørekast, en realistisk salgspris i forhold til markedet eller en lav pris sat med henblik på et hurtigt salg. De tre scenarier har nemlig stor betydning for budfasen – og ikke mindst hvor travlt du har. Som købermægler i København, Aarhus eller andre af landets mest attraktive områder er tid nemlig et meget vigtigt parameter.

Vi rådgiver dig i forhold til, hvad vi mener er en rimelig og realistisk pris, og vi forhandler gerne pris og vilkår – med afsæt i fagligt funderede argumenter – på dine vegne. Det koster dig fem procent af den besparelse, det lykkes os at opnå. Vi fortæller dig også, når vi mener, at nøl og for megen forhandling kan risikere at koste dig handlen.

Det kan hurtigt blive en god forretning at lade os føre forhandlingerne.

skattepapirer
Henning Forland og Hans Jørgen Kruse går på sti

Lad Forland & Kruse være din købermægler

Forland & Kruse har i adskillige år hjulpet købere trygt hjem. Vi, Henning Forland og Hans Jørgen Kruse, har henholdsvis mere end 20 og 25 års erfaring fra den anden side af bordet – som ejendomsmæglere. Begge har vi stor erfaring med de finansielle aspekter af bolighandel – og begge brænder vi for at skabe klarhed i komplekse situationer.

Vi har også begge et Tryghedsmærke for Køberrådgivning fra Dansk Ejendomsmæglerforening. Det er din garanti for faglig ballast.

Kontakt os i dag

 

EKSPERTISE
Z

En købermægler er ekspert inden for sit felt og har viden og erfaring med at evaluere og vurdere den ejendom du overvejer at købe. Vi hjælper dig med at identificere potentielle problemer eller risici, som du ikke har tænkt over.

Objektivitet
Z

En købermægler arbejder kun for dig og dine interesser. Du får en objektiv vurdering af ejendommen, som du overvejer at købe.

Spar tid og penge
Z

Med en købermægler ved din side, sparer du tid på selv at skulle gennemlæse tunge, juridiske dokumenter og tid med bekymringer, som vi håndterer for dig. Potentielt kan du spare penge med os som din prisforhandler.

Tryghed
Z

En købermægler sikrer dig tryghed gennem hele købsprocessen og hjælper dig til at træffe din beslutning baseret på god og nyttig information.

VORES RÅDGIVNINGSPAKKER OG PRISER

Hvad koster en købermægler?

At købe bolig er for mange livets største, økonomiske beslutning. Vi vil gerne klæde dig godt på til at tage den rigtige beslutning. Se mere i vores rådgivningspakker og tilkøbsydelser herunder.

BOLIGKØBERRÅDGIVNING

BASIS

Til dig der har fundet din drømmebolig og allerede har underskrevet købstilbuddet eller købsaftalen.

 

9.500,-

Indledende dialog om ønsker og behov samt boligkøbets faser

Hjælp til boligsøgning

Vi deltager på fremvisning (medbesigtigelse)

Sparring omkring boligen

Objektivt pristjek af den pågældende bolig

Evt. prisforhandling

Afgivelse af købstilbud

Gennemgang af købsaftalen og alle handlens dokumenter

Vores evt. bemærkninger gennemgås med dig

Godkendelsesskrivelse og opfølgning på evt. forbehold

Meddelelse om endelig handel, når evt. forbehold er opfyldt

Udarbejdelse eller kontrol af skøde*

Anmeldelse af skøde til digital tinglysning*

Udarbejdelse eller kontrol af refusionsopgørelse*

Vi deltager på nøgleoverdragelse/overtagelsesdagen og hjælper dig med at kontrollere, at alt er som aftalt ved handlens indgåelse

* I nogle tilfælde foretages udarbejdelse af sælgers ejendomsmægler

BOLIGKØBERRÅDGIVNING

KOMPLET

Til dig der endnu ikke har fundet din kommende bolig og ønsker tryg rådgivning i hele processen.

 

14.500,-

Indledende dialog om ønsker og behov samt boligkøbets faser

Hjælp til boligsøgning

Vi deltager på fremvisning (medbesigtigelse)

Sparring omkring boligen

Objektivt pristjek af den pågældende bolig

Evt. prisforhandling

Afgivelse af købstilbud

Gennemgang af købsaftalen og alle handlens dokumenter

Vores evt. bemærkninger gennemgås med dig

Godkendelsesskrivelse og opfølgning på evt. forbehold

Meddelelse om endelig handel, når evt. forbehold er opfyldt

Udarbejdelse eller kontrol af skøde*

Anmeldelse af skøde til digital tinglysning*

Udarbejdelse eller kontrol af refusionsopgørelse*

Vi deltager på nøgleoverdragelse/overtagelsesdagen og hjælper dig med at kontrollere, at alt er som aftalt ved handlens indgåelse

* I nogle tilfælde foretages udarbejdelse af sælgers ejendomsmægler

TILKØB

MEDBESIGTIGELSE

Ekstra medbesigtigelse ud over den første gang.

2.500,-

TILKØB

PRISFORHANDLING

Evt. prisforhandling

5% af det opnåede prisafslag

lejlighedskompleks
Hvad er en købermægler?

Hvor en ejendomsmægler varetager sælgers interesse, typisk med at finde det hurtigst mulige salg til den højest mulige pris, hjælper en købermægler – ja, køberen. En køberrådgiver, som det også hedder, leverer rådgivningsydelser, og det har i et eller andet omfang altid været anbefalet. Tidligere var det dog mest boligadvokater, vi så agere på området, men billedet er langt mere nuanceret i dag.

En købermægler kan have alle mulige baggrunde, men langt størstedelen af os er ejendomsmæglere – og med god grund. Vi sidder nemlig inde med specifik viden og erfaring fra feltet, og vi har kendskab til tankegangen og fremgangsmåden på den anden side af forhandlingsbordet.

Modsat eksempelvis boligadvokater kan vi også rådgive bredere i forhold til boligkøbet. Vi kender til områderne og deres potentialer, og vi kender til efterspørgslen på de forskellige boligtyper. Vi kan også gennemskue en lang række byggetekniske spørgsmål, ligesom vi har eksperter i vores netværk, vi kan sende dig i retning af, når vores faglighed kommer til kort.

Vurderer vi, typisk grundet kompleksitet i ejermæssige eller andre juridiske forhold, at du er bedre tjent med en boligadvokat i dit tilfælde, er vi heller ikke blege for at fortælle dig det. Det vigtigste er, at du får den rette rådgivning – alt andet er for kortsigtet for alle parter.

I regnestykket mellem købermægler og pris, falder det meget hurtigt ud i plussernes favør. Med en købermægler får du en meget bred rådgivning, der ofte er meget værdifuld – og til tider nærmest uvurderlig. Det er dit værn mod salgsgas, forelskelse og katte i sække.

Uanset om du vælger en købermægler, en boligadvokat eller en helt tredje rådgivningsløsning, anbefaler vi, at du sikrer dig, at din rådgiver er kompetent og ikke mindst forsikret.

Særligt til førstegangskøbere

Boligkøb er fuld af romantik og forelskelse, og det er nemt at lade sig forføre af en charmerende bolig og drømmene om det liv, der skal leves i det. Især når boligmarkedet er ubetrådt territorie. Det er helt sikkert dejligt at skulle starte en ny tilværelse i en ny ejerbolig, men vi vil gerne være den lille stemme, der udrydder al tvivl, inden underskriften kommer på skødet.

Vi kommer til at gå kritisk til dine ønsker og behov, for vores erfaring siger os, at der ofte er mange blinde vinkler, når du er på vej ud på boligmarkedet. Især ting som ønsker til grundplan og pladsbehov kan hurtig ændre sig, hvis en eller to går hen og bliver til flere. Det er nemlig nemt at sige til sig selv, at det kan klares med en om- eller tilbygning – sværere bliver det straks, når planerne skal føres ud i livet. Det kan nemlig hurtigt blive både meget dyrt og vanskeligt at råde bod på et forkert boligvalg.

Det kan selvfølgelig også være mere ligetil – og det hjælper vi dig med at afdække.

Endelig er der finansieringen. Som førstegangskøber kan du også relativt ukompliceret skifte bank – ja, ikke at det er svært, når du først er etableret i din bolig. Men du er sandsynligvis en attraktiv kunde, og derfor kan der være mange penge at spare på at indhente flere tilbud – og de tilbud kan være vanskelige at gennemskue. Der er nemlig mange håndtag at skrue på, og faktorer som eksempelvis bidragssatser har stor betydning for dine omkostninger. Husk endelig også at forhandle, når du står med dine tilbud i hånden – de er sjældent mejslet i sten.

Særligt til fleregangskøbere

Når vi rådgiver fleregangskøbere, fokuserer vi hjælpen på de punkter, hvor vi kan gøre den største forskel. Har du handlet bolig før, er du sandsynligvis allerede langt mere tryg ved processen, ligesom du ved, hvad det vil sige at eje og drifte en bolig.

Du har dog sandsynligvis ikke beskæftiget dig synderligt med tilstandsrapporter og jura, siden sidste bolighandel. Derfor er der stadig mange værdifulde input at hente fra en købermægler, når næste hus skal handles.

De fleste fleregangskøbere har – takket være friværdi og år på arbejdsmarkedet – ofte et stærkere udgangspunkt end førstegangs-ditto. Som fleregangskøber står du måske til gengæld også med et hus, du skal af med, og her kan vi hjælpe med at få opsat nogle realistiske scenarier – og tænkt nogle budgetter, der kan tåle tiden med to terminer.

Vi møder dig, hvor du er – og leverer rådgivning på dén baggrund.

Kundeudtalelser

DET SIGER VORES KUNDER

trustpilot 5 stjerner forland og kruse boligkøberrådgivning

Fantastisk oplevelse med rådgivning!

Jeg kan varmt anbefale Forland & Kruse. Vi fik kyndig hjælp, rådgivning og grundig gennemgang af materialet ifb. med huskøb. Igennem alt fik vi ærlige svar, gode råd og vi følte os altid trygge og inkluderede. Pengene er givet utroligt godt ud.

trustpilot 5 stjerner forland og kruse boligkøberrådgivning

Vi følte os trygge hele vejen

Vi fik anbefalet Forland & Kruse til at være vores Boligkøberrådgiver – og det har vi ikke fortrudt. Vi fik en ærlig og god behandling. Vi følte os trygge hele vejen igennem processen. Vi vil klart anbefale Forland & Kruse til at hjælpe jer med jeres boligkøb.

trustpilot 5 stjerner forland og kruse boligkøberrådgivning

Super god hjælp hele vejen

Det var en stor hjælp at have Hans Jørgen Kruse med på sidelinien i forbindelse med vores huskøb. Professionel og effektiv vejledning hele vejen fra start til slut. Vi kan derfor varmt anbefale Forland & Kruses Boligkøberrådgivning – så kommer man sikkert i “havn”!

Kom godt i gang

Vi fører dig trygt og sikkert gennem alle købets faser – fra boligsøgning til nøgleoverdragelse. Tag gerne fat i os så tidligt som muligt.

© 2024 Forland & Kruse Boligkøberrådgivning ApS – Alle rettigheder forbeholdes – CVR nr. 43961861